Kan Sterling zilver allergische reacties veroorzaken?

Puur zilver is een edelmetaal maar is qua samenstelling te zacht om sieraden mee te kunnen maken. Voor sieraden en sieraadonderdelen worden daarom altijd legeringen gebruikt om het materiaal meer stevigheid en krasbestendigheid te kunnen geven. Sterling zilver bestaat uit zilver (vanaf 80% puur zilver) met veelal daaraan koper toegevoegd.

De meeste mensen met een contactallergie voor sieraden zijn allergisch voor nikkel.

Nikkel wordt vrijwel altijd gebruikt in goedkopere metalen sieraden. Mensen die allergisch zijn voor nikkel ondervinden dit in de praktijk als gevolg van het dragen van goedkopere metalen sieraden, maar vaak ook ongemerkt door het gebruik van allerlei voorwerpen, zoals keukenscharen, nikkel buttons en kledingknopen enzovoort.

Daarnaast zijn contact allergieën voor chroom en kobalt bekend.

Dit is met name bij mensen die bijvoorbeeld in hun werk veelvuldig met deze metalen te maken hebben het geval. Chroom en kobalt worden soms, net als nikkel, gebruikt in de goedkopere metalen of ‘metal-look’ sieraden (sieraden van zogenaamd gunmetal).

Bino Crea biedt binnen haar collectie alleen Sterling Zilver AG 925 producten aan. Deze producten hebben een zilvergehalte van minimaal 92,5% aan puur zilver). Het risico op een allergische reactie is hierdoor te verwaarlozen.

Swarovski wordt veel gebruikt in sieraden. Iedereen heeft wel eens van Swarovski gehoord, maar wat is het nu precies?

Daniel Swarovski heeft in 1892 een manier bedacht om glas te kunnen slijpen zoals diamanten geslepen worden. Hij heeft een automatische polijstmachine uitgevonden, waarmee hij vele malen nauwkeuriger kon polijsten dan dit ooit handmatig zou kunnen. Door deze uiterst precieze manier van slijpen ontstaat er een mooie fonkeling in het glas: bijzonder mooi om te verwerken in sieraden.

Daniel Swarovski is altijd vooruitstrevend geweest. Zo heeft hij samen met o.a. het modehuis Dior een speciale glans coating bedacht, de Aurora Borealis, ook wel “Noorderlicht” genoemd. Deze glans coating wordt toegevoegd aan de daarvoor bestemde kristallen. Deze glans heeft ervoor gezorgd dat het glaskristal een luxe uitstraling heeft gekregen. U zult hierdoor nooit hoeven te twijfelen aan de echtheid van Swarovski kristallen. Deze blijven, in tegenstelling tot andere merken, vele malen mooier en laten geen gebruikssporen achter.

De Swarovski kristallen, die in Oostenrijk worden gemaakt, worden gezien als de beste kristallen ter wereld. Ze schitteren en fonkelen, vangen elke glinstering op en hebben prachtige vormen.

Swarovski kristal. Hoe kunt u zien dat u een echt Swarovski kristal Element in handen heeft of krijgt?

Swarovski Kristal Elementen worden als de hoogste kwaliteit van door machines geslepen en gepolijste kristallen ter wereld beschouwt. De grote vraag naar deze luxe producten werkt natuurlijk het willen imiteren van de Swarovski Kristal Elementen in de hand. Deze imitatoren zijn natuurlijk ook op het internet actief.

De firma Swarovski in Oostenrijk produceert haar glas met een speciale samenstelling die niet kan worden gekopieerd. Deze speciale samenstelling zorgt o.a. voor de ongelofelijke schittering van de echte Swarovski producten. Het speciale kleurenpalet vormt een andere kwaliteit die Swarovski Kristal Elementen van die van imitaties onderscheidt.

Door de vele soorten Swarovski Kristal Elementen rijst vanzelfsprekend de vraag op welke wijze te zien is of het om echte Swarovski Kristal Elementen gaat of dat het imitaties betreft.

Hierna vindt u enkele tips die u kunnen helpen bij het bepalen of het om echte Swarovski Kristal Elementen gaat;

  1. Swarovski Kristal Elementen worden nooit aan elkaar geregen verkocht.
  2. Swarovski Kristal Elementen zijn altijd perfect en uniform uitgevoerd. Omdat de elementen machinaal worden gesneden ziet elk kristal er hetzelfde uit. Dit betekent ook dat hoogte, breedte en diepte altijd hetzelfde zijn. Een met de hand gepolijste imitatie heeft nooit een zo uniform gesneden vorm. Een imitatie herkent u ook aan de verschillende afmetingen van punt tot punt.
  3. Swarovski Kristal maakt gebruik van machines die elk kristal met grote precisie bewerkt. Volgens Swarovski is het bewerken van harde materialen zoals kristal en edelstenen een zeer ingewikkeld proces. Het bewerken van zo’n honderd identieke facetten in verschillende richtingen is daarnaast een zeer ingewikkelde opgave. Elke richting van het gereflecteerde licht wordt eerst door de computer te worden berekend. Daarna wordt de richting van het gereflecteerde licht in 3D gesimuleerd, geoptimaliseerd en uiteindelijk omgezet in software die door de machines wordt gebruikt. Dit deel is slechts een onderdeel van de technologie die Swarovski Kristal hun ongelooflijke schittering geeft.
  4. Door de precisie van de door Swarovski gebruikte machines raken de facetten elkaar allemaal op precies hetzelfde punt. Deze techniek is vergelijkbaar met het slijpen van de facetten van een diamant.
  5. De Aurora Borealis afwerking van Swarovski Kristal heeft over het gehele oppervlakte een uniforme glans. Er zijn geen wervelingen in de coating te zien en over het algemeen zijn er ook geen krassen waarneembaar. Bij imitaties zijn wel vaak krassen te zien en een vet ogende oppervlakte. Sommige onvolkomenheden bij de imitaties hebben met een lagere kwaliteit van de afwerking te maken.
  6. Als u in het Swarovski Kristal kijkt dan zult u nooit luchtbellen zien. Als dat wel het geval is dan hebt u met een imitatie te maken.
  7. In verband met de speciale glasverbindingen die Swarovski Kristal gebruikt zal het Swarovski kristal altijd meer schitteren dan dat van een imitatie. Dat zal u des te meer opvallen als u beide producten naast elkaar legt en vergelijkt.

Uw beste garantie is om Swarovski Kristal te kopen bij leveranciers die door Swarovski als gecertificeerde groothandels zijn aangewezen.

Bino Crea koopt zijn Swarovski Kristal Elementen uitsluitend bij de door de Swarovski fabriek gecertificeerde groothandels in het buitenland.”]

Kunnen Sterling zilver producten een allergische reactie geven?

Puur zilver is een edelmetaal maar is qua samenstelling te zacht om sieraden mee te maken. Voor sieraden en sieraadonderdelen worden daarom altijd legeringen gebruikt om het materiaal meer stevigheid en krasbestendigheid te kunnen geven. Sterling zilver bestaat uit zilver (vanaf 80% puur zilver) met veelal een toevoeging van koper.

De meeste mensen met een contact allergie voor sieraden zijn allergisch voor nikkel.

Nikkel wordt vrijwel altijd gebruikt in goedkopere metalen sieraden. Mensen die allergisch zijn voor nikkel ondervinden dit in de praktijk als gevolg van het dragen van goedkopere metalen sieraden, maar vaak ook ongemerkt door het gebruik van allerlei voorwerpen, zoals keukenscharen, nikkel buttons en kledingknopen, sluitingen van BH-bandjes etc..

Daarnaast zijn contactallergieën voor chroom en kobalt bekend.

Dit is met name bij mensen die bijvoorbeeld in hun werk veelvuldig met deze metalen te maken hebben het geval. Chroom en kobalt worden soms, net als nikkel, gebruikt in de goedkopere metalen of ‘metal-look’ sieraden (sieraden van zogenaamd gunmetal).

Bino Crea biedt binnen haar collectie alleen Sterling Zilver AG 925 producten aan. Deze producten hebben een zilvergehalte van minimaal 92,5% aan puur zilver). Het risico op een allergische reactie is hierdoor te verwaarlozen.